Pret met mijn kwartet

Wedstrijdje tanden wisselen

In mijn vorige blog schreef ik dat Tobin zijn eerste melktand eruit had getrokken. Het was al een apart gevalletje, want zijn grote mensen-tand kwam ook al door en drukte zijn melktand dus los. 
Liam was net 6 jaar toen zijn eerste melktand eruit ging. Dat is dus nog niet zo heel lang geleden. Ook daar groeide al snel zijn blijvende tand. Toch vond Liam dat reuze spannend. Zijn tand zat los en zou er snel uit gaan. Avonden kwam hij weer uit bed naar beneden, omdat hij er niet van kon slapen. Eindelijk was zijn tand eruit. De tranen prikten al in zijn ogen. De ochtend erop heeft hij weinig gesproken en zelfs bij de juf was het gelukt om alleen een handje te geven en niet ‘goedemorgen’ te zeggen. Toen ik aan haar vertelde dat als zij zich afvroeg waarom Liam niet antwoordt, dat dat zou komen doordat zijn tand eruit was. Ze heeft hem uitgelokt om wat te zeggen en uiteindelijk zei hij dan wat, maar wel met zijn lippen over zijn tanden getrokken. Als een oud mannetje met een kunstgebit.
Hoe anders is Tobin ook weer met dit voorval. Hij trekt zelf zijn tand eruit en het is dat we op vakantie waren, anders had hij het vast aan iedereen verteld. Terwijl we lekker konden wiebelen aan zijn ene tand, raakte ook zijn andere tand los. ‘Wat?’ Ja, dat zei Liam. Zijn kleine broertje haalt hem in. Liam heeft tot nu nog steeds één tand gewisseld en Tobin gaat er twee tegelijk doen? 
Misschien komt het ook wel doordat Liam als baby precies volgens het boekje zijn tandjes kreeg. Liam kreeg de tanden precies ‘op tijd’ en in de volgorde die overal beschreven staat. Hij had er een beetje last van, rooie wangetjes en hangering. Tobin kreeg zijn tanden vlot en had er geen last van. Het was vaak een verrassing als ik in zijn mond keek, want de tanden en kiezen sprongen eruit. Bij Nora trouwens ook, dus ben benieuwd hoe dat over een paar jaar gaat.
Nu is Liam dus not amused. Leuk dat Tobin zijn eerste tand eruit heeft, dat kan nog, dat heeft hij ook. Maar Liam hoort met alles eerste te zijn hè, niet zijn kleine broertje. Dus het is zó niet oké, dat Tobins tweede tand er nu al bijna uitvalt.
Ik ben benieuwd naar Liams reactie vandaag of morgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *