Pret met mijn kwartet

Tobin op schoolreisje

Ein-de-lijk! Tobin gaat op schoolreisje. Liam was net 4 jaar oud toen hij met de peuterspeelzaal op schoolreisje ging. Tobin was nog 2 jaar en mocht dus niet mee. Liam zat 2 jaar geleden net op school en ging voor de 2e keer in 3 maanden tijd op schoolreisje. Dat jaar ging de peuterspeelzaal niet op schoolreisje, maar had een peuter-kleuterfeest. Vorig jaar kwam Tobin net na het schoolreisje op school, dus weer miste hij het schoolreisje. Wat dat betreft had hij dus geen geluk. Maar vandaag was het dan eindelijk zo ver. De hele week werden de dagen al afgeteld en vandaag gaat hij met de bus naar de dierentuin. Hele verhalen heeft hij gehad, over wat hij gaat doen en wat de regels zijn. Hij had de dag al gepland. 
Gisteravond zijn we uiteten geweest en waren dus laat thuis. Misschien niet het handigste wat je kunt doen voor zo’n grote dag. Maar wel erg lekker en gezellig! Toch kwam Tobin vanochtend erg enthousiast zijn bed uit, deed alles wat wij van hem vroegen en was verrassend snel klaar met alles. Nou ja, verrassend is het natuurlijk niet. Hij zat helemaal klaar in de auto, toen ik ook eindelijk zover was om te gaan. Eigenlijk heb ik geen idee meer waar hij het allemaal over heeft gehad in de auto. Toch zonde. Ik moet natuurlijk op de weg letten (want niet iedereen rijdt zo goed als ik :P) en mijn gedachten dwaalden steeds af naar afgelopen donderdag in Oss. 
Ik vind het altijd al eng om mijn kinderen af te geven aan iemand anders om iets leuks te gaan doen. Je weet nooit of je ze heelhuids thuis krijgt. Hoeveel ouders hebben hun kinderen ooit gedag gezegd, zonder te weten dat ze hun kind nooit meer terug zouden krijgen. Echt mijn grootste angst. Maar nu, met Oss in mijn gedachten, is het alleen maar erger. Die ouders hebben hun kinderen ook vol vertrouwen aan iemand anders meegegeven en leven nu mijn grootste nachtmerrie. 
Maar goed, ik heb nog niet op het nieuws gehoord dat er een bus met schoolkinderen van de weg is geraakt. Ik mag er dus vanuit gaan dat Tobin als een dolle rondrent in de dierentuin. Het ergste wat er nu voorlopig kan gebeuren, is dat onze onhandige dreutel in zijn enthousiasme weer eens struikelt en z’n neus schaaft. Het zal mij ook niet verbazen als ik hem half in de kreukels terug krijg vanmiddag. Maar dat maakt mij dan niet uit. Hij heeft een superleuke dag waar hij al een tijdje naar uit keek. Zit met zijn nieuwe beste vriend in het groepje, wat een feest. 
Gelukkig had ik heus geen last van mijn hormonen (of was het gewoon mijn moedergevoel?) en heb heus niet met waterige ogen staan zwaaien. Liam mocht gezellig bij mij staan en heeft ook vol enthousiasme zijn broertje en oude juf staan uitzwaaien. Misschien was hij een tikkeltje jaloers dat Tobin op schoolreisje is, maar daar heb ik niets van gemerkt. Maar hallo, het zijn de kleuters he die op schoolreisje zijn! Liam is allang een middenbouwer! Nog een beetje onzeker, maar al helemaal op zijn plek sloot hij zich weer aan bij zijn groep om naar de klas te gaan. 
Ik liep weer terug naar de auto en kan niet wachten op vanmiddag weer een lege bus aan te treffen. Bijna leeg, misschien komt alleen de juf met de hulpouders terug…. 
Springen er net 5 kleuterklassen aan kinderen omhoog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *