Pret met mijn kwartet

Team no sleep

Wij zijn moe!

Dachten wij ooit dat Liam als baby slecht sliep, Maelynn kan er helemaal wat van! Het enige verschil is dat we toen zoveel als Liam konden slapen. Nu gaat elke dag die wekker weer om 7.00 uur. Liam wilde heel lang nog elke drie uur drinken. Ook ‘s nachts. Na acht maanden was ik er toen wel klaar mee, ook omdat ik toen nog alle voedingen aan Liam gaf. Tobin sliep al na 1 week 5 uur achter elkaar. Wat een cadeautje! Over Nora hebben we op dat gebied helemaal niet te klagen. Was een maand oud toen ze de hele avond wakker bleef, maar vervolgens wel van 11 uur tot de volgende morgen doorsliep. Gaat steeds beter dachten wij! Hoe goed zou ons vierde kind dan slapen!? Nou… niet dus. Net als bij Tobin en Nora hield ik rekening met het Liam-scenario. Nauwelijks slapen. Dat het nu dan ook gebeurt, is toch wel een tegenvaller. Zeker na Nora. Het stomme is: Maelynn sliep al snel best goed, totdat zij in de derde maand nauwelijks was aangekomen. Ik ben haar weer meer gaan voeden en ook af en toe een flesje met poedermelk. Dat vond Maelynn zo’n goed idee, dat zij dat ‘s nachts ook wel wilde. Sindsdien wordt het alleen maar erger. David die geeft haar nu ‘s nachts meer flesjes dan dat ik haar voed, maar nog is mevrouw niet toe aan slaap.
Als je zou vragen of Maelynn al een ritme heeft, zeggen we ja! Want we weten precies hoe laat Maelynn wakker wordt. Rond 23.00 wil ze drinken en daarna slaapt ze verder. Om 2.30 wil ze drinken en krijgt dan een flesje poedermelk. Vervolgens slaapt ze verder tot 4.30-5.00 uur. Dan is ze wakker! Honger kan het niet wezen. Vannacht ging David weer met haar naar beneden, maar het was wel zo eerlijk als ik ook weer een keer met haar naar beneden ging en ze heeft zowaar op mij verder geslapen! Iets wat ze ook nooit doet.
We hadden nog de hoop dat Maelynn elke nacht wakker wordt van Davids gesnurk, want dat kan ik heel goed begrijpen. Maelynn ligt nog naast ons in de co-sleeper. Dus vol goede moed hadden we haar in haar bedje in haar eigen kamer gelegd. Maar rond dezelfde tijden werd ze toch weer wakker.

De eerste drie maanden tobben de meeste ouders met het dag-en-nachtritme. Sommige baby’s slapen na die periode vanaf ongeveer elf uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends. Vanaf een maand of zes zou je baby van ongeveer zeven tot zeven kunnen slapen, maar jammer genoeg doen ze dat lang niet allemaal. ’s Nachts wakker worden is heel normaal. Is het niet van de honger, dan kan het zijn dat je baby zich gewoon even eenzaam voelt. Laat hem merken dat je er voor hem bent, dan zal hij zich veilig voelen. Bij de één duurt het langer dan bij de ander, maar uiteindelijk gaat je baby doorslapen!

Dit las ik op de website van Ouders Van Nu. Nou Maelynn, je hebt nog een week om lekker van 7 tot 7 te slapen, haha!
Ook las ik daar dat baby’s die poedermelk krijgen, beter doorslapen. Dat merkte ik ook met Liam. Zodra hij volledig over ging op poedermelk, sliep hij super! En eigenlijk is hij nog de beste slaper in huis. Hij is ’s nachts wel eens wakker, maar blijft in bed liggen tot hij weer in slaap valt. Dus misschien biedt dit wel een troost voor de toekomst. Tobin en Nora hebben ons nog steeds nodig als ze ’s nachts wakker worden. Voor een knuffel of een icepack (als Tobin weer last heeft van groeipijnen.)
Maar vooral Nora sliep al heel snel door en heeft tot bijna een jaar ’s morgens en ’s avonds borstvoeding gekregen. Zoals wel vaker gezegd: elk kind is anders. Ik heb er wel vertrouwen in dat Maelynn ook op een dag zal gaan doorslapen. Ik heb elke avond de hoop dat het die nacht zal gebeuren. Tot die tijd is koffie mijn bff!

Nog even een positief berichtje om mee af te sluiten: Maelynn is klaar met de fysio die zij kreeg vanwege de voorkeurshouding en de afplatting van haar hoofd. Maelynn beweegt beide kanten op en de afplatting wordt al minder. Ze krijgt een mooi rond hoofdje. Volgende week naar het consultatiebureau en daar zal vast ook blijken dat ze eindelijk weer goed aankomt! We hebben thuis een babyweegschaal staan en we zien ook wel dat ze een boller koppie en babyvetjes krijgt. Maelynn groeit nu weer naar de gemiddelde lijn i.p.v. net op de -1 lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *