Pret met mijn kwartet

Poep in de lucht!

‘Poep in de lucht’
‘Mama, ik heb gepoept!!! Haha, grapje!’
Welkom in de poep en plas-fase van Nora. Ik heb er natuurlijk wel vaker over gehoord, maar bij Liam en Tobin viel het echt reuze mee. Ik kan me eigenlijk niet eens voorstellen dat zij in die fase hebben gezeten.
Nora maakt het wel goed, voor allebei.
Noemt ze de naam van een kindje uit haar peuter-groep: ‘…houdt van poep!’ Het is wel elke keer dezelfde naam, dus misschien heeft hij ook in die fase gezeten.
Maar het is poep voor en poep na. ‘Ik op Maelynns hoofd poepen haha’
‘Wat wil je op brood, Nora?’
‘Poep op brood!’

Omdat Nora een keer ‘poep in de lucht!’ heeft geroepen, zijn het drie kinderen hier in huis die zingen ‘Gelukkig hangt er poe-hoep in de lucht’
Daardoor heb ik dus echt het idee dat ik mijn huis elke dag moet ontsmetten!

Ik heb dus gelezen dat het een normale fase is voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Nora heeft nu de jongens lichtelijk aangestoken en zij zingen dus dat liedje gezellig mee.
En niemand snapt die fase, behalve kleuters zelf.
Het is dus niet zo dat wij een heel erg vies meisje hebben, hė. Ze heeft alleen vieze praatjes. Doet me weer denken aan een liedje van Kinderen voor kinderen: Vieze Praatjes.
Misschien moet ik de kinderen dat liedje even laten horen, komen ze helemaal niet meer bij.

Ondertussen heeft Nora ook de grootste moeite met slapen. Het licht moet de hele nacht aanstaan. Een klein nachtlampje is niet genoeg. Het moet de plafondlamp zijn.
Ik zit er aan te denken om dus haar kamer even op te pimpen. Ik vroeg aan haar wat voor kamer ze zou willen hebben. Even was ik bang voor een poepkamer. Maar dat viel gelukkig nog mee. Het moet een eenhoorn-kamer worden. Had ik natuurlijk zelf ook wel kunnen bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *