Pret met mijn kwartet

Nog even stilte en dan VAKANTIE!!

Dit moment gaat heel lang niet meer terug komen, zo’n zes weken om precies te zijn. Even nog rust! Maelynn ligt op bed, Nora op de peuterspeelzaal en Liam en Tobin hebben hun laatste schooldag van het jaar. Nog even van dit moment genieten.
Al geniet ik straks natuurlijk ook als ik mijn kinderen allemaal om mij heen heb. Maar dan moet het wel gezellig zijn!
Dat was de laatste weken nog wel eens moeilijk. Allemaal toe aan vakantie. Liam en Tobin kunnen nog best goed samen spelen. Soms iets te goed, dan vergeten ze de wereld om zich heen. Zij vergeten dan vooral waarom ze ook alweer naar hun kamer gingen (om zich aan te kleden of om spullen te pakken). Nora wil ook meespelen. Maar dat mag dan niet van Tobin: ‘omdat Nora niet goed Nederlands kan’. Snap je…
En dan ben ik zelf ook nog druk in mijn hoofd met allemaal dingen zo vlak voor de vakantie.
Cadeautjes voor de juffen, zomerfeestje op de peuterspeelzaal, ineens moesten beiden dames ook nog voor de standaard controles naar het consultatiebureau, id-kaart voor Tobin aanvragen (alle weken daarvoor zaten vol), alles voor de vakantie (lijstjes, lijstjes, lijstjes), cakesmash voor Maelynn, cadeaus bestellen voor Maelynn, net als de taart en versiering. Oké, dat laatste heeft David op zich genomen. Maar ik wil er dan wel weer een beetje controle over hebben. Ik kan dat niet loslaten.
Laatste tennisles, laatste dansles…
Nog even naar zwemles en nu de laatste schooldag.

Voor Tobin de laatste keer bij de kleuters. Ik hoop dat ik straks op het schoolplein niet weer sta te huilen alsof ik bij een begrafenis sta (er is niemand dood, hallo… doe even normaal).
Vorig jaar, toen Liam afscheid van de kleuters nam, was ik hoog zwanger. Ik zat bomvol hormonen, dus ik kon het daarop afschuiven. Maar nu… wanneer zijn die zwangerschapshormonen verdwenen?

Tobin heeft in ieder geval zijn best gedaan voor het cadeau voor zijn juf: een tissuedoos. Ik ben natuurlijk vergeten om een foto te maken van het eindresultaat (vast door de drukte).
Ik had een houten tissuedoos gekocht, licht opgeschuurd en Tobin heeft er met stift op getekend. Ik heb er nog haarlak overheen gespoten, want niet overal bleef de stift goed zitten.

Vorig jaar maakte Liam trouwens een klok. Ik bestelde klokwijzers via een site en kocht een ronde canvas. Liam schilderde het canvas. Ik schreef er nog op ‘Bedankt voor de leuke tijd’ en Liam schilderde dat nog over.

Nu heeft Liam honingdrop mee voor zijn juf. Want dat vindt zij heel erg lekker volgens hem.

Straks dus vakantie. Al zijn de dagen voordat we op vakantie gaan ook nog volgepropt. En het idee van geen wekker gaat ook nog niet op. Op maandagochtend wordt er gezwommen door Nora en Maelynn. Als we op vakantie gaan, gaat de wekker nóg vroeger dan op een schooldag, namelijk om 4.00 uur. Tot die tijd ben ik natuurlijk ook nog druk met drie koffers en vijf handbagagekoffers in te pakken.

Ik ga nog even een soort van niets doen totdat ik Nora op mag halen en daarna het gerace weer gaat beginnen. Om 12.30 uur hebben Liam en Tobin vakantie en door naar het stadhuis om Tobins id-kaart op te halen.
En als we dan thuis zijn, beginnen we de vakantie met wafels met ijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *