Pret met mijn kwartet

Maelynn is een half jaar!

Maelynn is een half jaar! Ik kan wel weer zeggen dat het snel gaat, want de tijd gaat nog steeds snel. Niet normaal. Ze is onze kleine baby en ik dacht wel dat ze dat altijd zou blijven 😉 maar ook dit meisje groeit en ontwikkelt zich maar door. Het gaat alleen niet zonder slag of stoot. Het zijn niet de ergste dingen en we blijven er niet mee bezig. Maar het is wel steeds weer iets. Het begon eigenlijk al aan het eind van de zwangerschap. In de laatste twee weken was ik bijna elke dag in het ziekenhuis te vinden, omdat ik weinig vruchtwater had. De laatste dag viel ook haar hartslag steeds weg op de CTG. Erg spannend dus. Ik heb ook nog nooit zo snel allemaal mensen om mij heen zien staan. Maar gelukkig kwam Maelynn gezond op de wereld! Het bleek alleen dat Maelynn een stukje bot had wat uitstak. Dat moest natuurlijk eerst nog door de kinderarts gezien worden voordat we naar huis mochten. Dit stukje bot was niet erg, dus we mochten naar huis. Daarna werd er een oplossing gezocht voor het vele huilen (Lees hier meer over)
Na de behandelingen bij de manueeltherapeut was ze weer supervrolijk. Maelynn sliep door en was een tevreden baby. Maar bij het consultatiebureau bleek dat ze in een maand maar 30 gram was aangekomen. Veel te weinig natuurlijk! Beetje jammer dat bij mijzelf de kilo’s er wel aan vlogen 😉
Ik ging Maelynn extra voeden en zelf vroeg Maelynn ook weer meer om eten. Iets teveel. Want ook ‘s nachts wilde ze weer drinken. En nu zei de arts bij het consultatiebureau dat Maelynn ook wel water mag drinken straks. Ze is ook weer goed gegroeid en zit net onder het gemiddelde. Zo weet je zelfs bij een vierde nooit waar je aan toe bent! Groente- en fruithapjes gaan er ook goed in. Dus Maelynn houdt wel van eten. 
Vorige week was de fysio voor het laatst geweest. De voorkeurshouding van Maelynn is helemaal verdwenen en de afplatting wordt ook minder. Dus met een beetje mazzel heeft ze straks een mooi rond bolletje. En anders lijkt ze nog meer op Liam, want zijn hoofd is ook niet meer helemaal rond geworden. Gelukkig valt dat niet heel erg op!
Maar net toen ik dacht dat alles er goed uit zag voor Maelynn en we geen bijzondere bezoekjes meer hoeven af te leggen, zei de arts dat het verstandig was om toch weer even een foto te laten maken van de heupjes van Maelynn. Want er zat toch nog een verschil in hoever de beentjes uit elkaar kunnen. Zo blijven we dus bezig. En wat ik al zei, het zijn echt niet de ergste dingen. Maelynn blijft het lachebekkie en het houdt het genieten van Maelynn echt niet tegen, maar het is wel elke keer weer iets. We zullen krijgen waar we voor betalen bij de verzekering!

Nu is het dus wachten op de uitslag van de foto. Toch weer even spannend. Zeker omdat we al weer drie maanden verder zijn en Maelynn nu meer gaat bewegen. Dus ben benieuwd hoe dat zal gaan als ze toch een spreidbroekje moet hebben. Voor alsnog is Maelynn gewoon dat vrolijke meisje. Zolang ze aandacht krijgt. Maar dan wel van de personen van wie ze het verwacht. Als ze mijn stem hoort en ze ziet ineens een ander gezicht boven zich, dan schrikt ze enorm en zet een keel op. Ze wordt door iedereen een lachebekkie genoemd, behalve door Nora. Als Maelynn huilt, zegt Nora: ‘niet huilebekkie!’ Sinds een weekje slaapt Maelynn nu op haar eigen kamer. Ik hoopte dat ze zo door zou gaan slapen, maar helaas was dat nog niet de truc.Het is nu wel stil op onze kamer (als David niet snurkt). Ik moet nog even de moed vinden om de co-sleeper op te ruimen. Toch wéér een fase die we gaan afsluiten. Wat worden ze toch altijd snel groot!

Ik ben benieuwd hoe dit meisje het tweede half jaar zich zal ontwikkelen. Ze doet in ieder geval alles lekker op haar eigen tempo en dat is prima! 
Ik wilde een kleinere baby, dat is gelukt! En van mij hoeven baby’s zich niet zo snel te ontwikkelen en daar luistert Maelynn ook heel goed naar 😁

Ik vind het trouwens helemaal niet nodig om kinderen met elkaar te vergelijken. Maar dat de app van GroeiGids de mogelijkheid heeft om de groeicurven van je kinderen naast elkaar te leggen, is best wel leuk! Met onze reus als uitschieter..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *