Pret met mijn kwartet

Knutselen voor oma’s verjaardag

Vandaag hebben we iets geknutseld, maar wat.. dat is nog eventjes een verrassing. Niet voor jullie, maar stel dat mijn moeder toevallig mijn blog leest, dan is de verrassing er vanaf. 

Niet dat mijn moeder mijn blogs leest. Ze vraagt zich, net als ik, af wie er nou geïnteresseerd is in mijn verhalen 😂 bovendien raakt ze alleen maar gefrustreerd van Facebook en andere dingen waar ze niets van snapt. Maar verder is ze wel lief hoor! En bijna jarig! Ik vind het wel leuk om samen met de kinderen iets anders te knutselen dan een standaard kleurplaat. 

Vorig jaar had ik een leuk idee. Dat idee moest toen wel uitgewerkt worden, want dat zou dit jaar ruzie worden. Ik had drie kleine vierkante canvas-doeken gehaald. Met tape heb ik de letters O-M-A geplakt en Liam, Tobin en Nora maakten daar met vingerverf met kwasten (logisch toch!) een mooi schilderij van. Direct daarna had ik het tape eraf gehaald. En zo kreeg oma haar eigen schilderijtjes. 
Een week later kreeg mijn vader zijn schilderijtjes, maar dan met één letter verschil natuurlijk. 

Mijn moeder is acht dagen ouder dan mijn vader. Om in acht dagen iets compleet nieuws te bedenken, vond ik vorig jaar (in zwangere status) erg lastig. Bovendien vond ik het idee gewoon erg leuk!

Vorig jaar hebben de kinderen voor mijn moeder een koffiekopje beschilderd met porseleinstiften. Dat vond Tobin zo leuk, dat hij als cadeautje voor oma weer zoiets wilde geven. Hij is heel serieus bezig geweest en heeft er een heus kunstwerk van gemaakt.

Mijn vader kreeg vorig jaar uiteraard iets soortgelijks. Voor hem hadden Liam en Tobin een ontbijtbordje mooier gemaakt met dezelfde stiften voor porselein.

In de zomer is mijn schoonmoeder jarig. Afgelopen jaar was Maelynn twee weken oud toen we voor mijn schoonmoeder aan de knutsel gingen. Met een newborn kom je eigenlijk tijd te kort. Voordeel was wel dat de kinderen vakantie hadden. We konden dus op elk moment iets gaan maken. Dit werd natuurlijk zo ongeveer op het laatste moment en dus werd het iets met foto’s. 
Maar dat was ook nog een dingetje. Eigenlijk wilde ik de kinderen laten liggen in het gras en mochten zij doen alsof ze een touwtje met ballonnen vast hadden. Doordat de zon zo fel scheen, konden Liam en Tobin hun ogen niet goed openhouden. Alsof ze liever gingen slapen. Ik heb ze daarom maar laten staan toen ik de foto nam. De uitwerking werd hierdoor niet zoals ik had gehoopt. Maar de kinderen hadden in ieder geval hun best gedaan!

En dan de verjaardagsknutsel voor vrijdag. Want dan is mijn moeder jarig. Vandaag zijn we dus al bezig geweest, maar hij is nog niet af! Gelukkig maar, want ik ga hem natuurlijk nog niet eerder laten zien dan mijn moeder hem in haar handen heeft. Een sneakpreview geven kan natuurlijk wel 😉

Het was trouwens voor Maelynn haar eerste creatieve bezigheid!

Nu heb ik nog een week om iets voor mijn vader te bedenken. Misschien brengt Pinterest mij ook deze keer weer op ideeën. Wordt vervolgd!

2 thoughts on “Knutselen voor oma’s verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *