Pret met mijn kwartet

Hoe ze op elkaar lijken!

We horen wel vaker dat onze kinderen op elkaar lijken. Ik zie dat niet zo, het zijn echt vier verschillende persoontjes, al hoewel Maelynn echt wel trekjes heeft die Liam op die leeftijd ook had.
Toen Nora geboren was, had ze al snel rossig haar. Weer een roodharige dus. Hoe grappig dat wij twee van de drie kinderen met rood haar hebben, terwijl rood haar echt uitzonderlijk schijnt te zijn. Toen ik een keer met alle drie naar het consultatiebureau ging, vroeg de verpleegkundige of ze alle drie van mij zijn. Serieus? Ik kwam daar al vier jaar. Maar omdat Liam donker haar had, vond ze het nodig om die vraag te stellen. Vanaf het moment dat Liam wist dat er nog een broertje of zusje bij zou komen, wilde hij dat hij/zij ook bruin haar had. Net als hij. Hoe blij was hij toen bleek dat Maelynn ook bruin haar had? Superblij! En nog steeds. Elk moment dat hij haar weer ziet, wordt Maelynn geaaid en geknuffeld. En Maelynn lijkt ook echt op Liam, net als Nora echt op Tobin lijkt. En dat heb ik het niet eens over hun kleur haar. Ook de gezichten lijken onwijs op elkaar. Maar als ik alleen met Liam en Tobin op stap ben en mensen weten niet dat zij ook nog twee zusjes hebben, wordt er gezegd dat je echt wel kunt zien dat het broers zijn. Dat zie ik dus helemaal niet!

Wat ik dan ook nog grappig vind om te zien is dat zij die op elkaar lijken, heel erg naar elkaar toetrekken. Spelen doen Liam en Tobin veel samen. Maar dat komt misschien omdat zij in dezelfde leeftijdsfase zitten. Nora ‘speelt’ veel met Maelynn, omdat de Liam en Tobin dan niet thuis zijn. Maar in algemene situaties, zie ik Nora meer om Tobin vragen: als het bijna tijd is om de broers uit school te halen, vraagt Nora ‘Totin halen?’ dat we Liam dan ook meenemen, lijkt dan maar bijzaak 😉 Al is ze dan net zo blij om Liam te zien hoor. 
Liam zoekt weer heel veel contact met Maelynn. Als ze wakker is als hij uit school komt, wordt ze heel lief begroet. Tobin gaat lekker zijn eigen ding doen. Beide zijn natuurlijk goed! 

Van de week trof ik Maelynn in bed aan, zoals ik Liam zes jaar geleden ook aantrof. Met het oor van een knuffelkonijn over de ogen. Toentertijd zag ik het al als een nachtmasker. Nu had ik een dejavu. Die vond ik heel grappig, want Nora en Tobin heb ik daar nooit op betrapt. Terwijl zij ook dol zijn op hun knuffel.

6 jaar geleden

Nu is natuurlijk de vraag: blijven deze relaties zo of gaat dat weer veranderen? Ik vind het leuk om er als moeder zo naar te mogen kijken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *