Pret met mijn kwartet

Een weekend vol schaatsen

Afgelopen donderdag had ik kaartjes gewonnen bij Kidsproof Almere voor de opening van de schaatsbaan in Almere Buiten, naast het station. Daar hadden de jongens wel zin in! Omdat David bij Nora en Maelynn thuis zou blijven, heb ik mijn schoonzusje Cynthia mee gevraagd. Dus zo stonden we zaterdag met z’n vieren om 11.00 uur te wachten tot we de ijsbaan op mochten. Cynthia en ik hadden ook schaatsen aangedaan, maar het was toch best wel weer even wennen. Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik schaatsen heb aangehad. Toentertijd waren het nog Noren en deze keer had ik ijshockeyschaatsen aan. Maar ik ben blijven staan en uiteindelijk kwam ik nog best niet-schandelijk vooruit. Liam en Tobin hadden ook ijshockeyschaatsen aan en zodra zij op het ijs waren, gleden ze langs de kant naar de oranje zeehonden. Soort van stoeltjes waar ze zich aan vast konden houden om zo het ijs over te glijden. Het is nog best lastig dat schaatsen, want ze maakten meer loopbewegingen dan schaatsbewegingen. Allebei zijn ze alsnog gevallen en dat deed best even zeer. Halverwege het uurtje dat we mochten schaatsen besloot Tobin om zonder de zeehond proberen te schaatsen. En het ging nog best goed! Hij is een keer gevallen, maar stond toen al best snel weer op!
Liam zichzelf een ander doel gegeven: zo snel mogelijk schaatsen. Maar hij wilde de zeehond echt niet loslaten, hoor!


Het was nog een opgave om Liam en Tobin weer van het ijs af te krijgen, zo leuk vonden ze het. Toen het uiteindelijk toch gelukt was, zijn we nog ergens wat wezen drinken. Heerlijk even opwarmen met een warme chocomel. Maar ik moest ze wel beloven dat we nog een keer gaan schaatsen, zo leuk vonden ze het. En ik denk dat ik Nora dan ook best mee kan nemen. Dan krijgt zij van die schoentjes met twee ijzertjes eronder!


Zondag had het gesneeuwd. Hebben jullie dat ook gehoord? Er kwam hier namelijk een jongetje om 8.00 uur naar beneden gestormd, ik sliep nog lekker. ‘HET HEEFT GESNEEUWD!!!’ Dat was Liam. Tobin kwam er achteraan of we van de berg af gingen sleeën. ik had nog niet naar buiten gekeken, maar had persoonlijk niet het idee dat er genoeg sneeuw voor zou liggen. Gelukkig werd dat zonder groot protest geaccepteerd en hebben zij zichzelf snel aangekleed, zodat ze toch nog even in de sneeuw konden spelen.
Aan het eind van de ochtend ben ik samen met Liam naar Heerenveen gereden. Naar het Thialf-stadion.


Vorig seizoen, tijdens de Olympische Spelen, is Liam fan geworden van het schaatsen. Hij wilde dat ook wel eens in het echt zien. Zoveel wedstrijden waren er niet meer na de Olympische Spelen, dus heb ik dit seizoen gelijk gekeken welke wedstrijden er in Nederland waren en waar internationale schaatsers aanwezig zouden zijn. En als je dan gaat, moet je ook wel goed gaan natuurlijk. Met je neus op de finish. Ik merkte al wel dat er op andere plekken in het stadion meer sfeer was, maar we hadden goede zitplaatsen en Liam had ook de middag van zijn leven. Wat gingen die schaatsers hard! Zeker ook door het aanmoedigen van Liam. Hij is alleen niet de sportiefste jongen, denk ik 😉 Toen er een Rus had gewonnen, terwijl Sven Kramer en Patrick Roest nr. 1 en 2 stonden, werd er omgeroepen om te gaan staan terwijl het ererondje gereden werd. Liam: ‘Ik ga echt niet staan hoor!’ Een applaus kon er nog net vanaf.
Toen de wedstrijden gereden waren, zijn we naar de uitgang gelopen. Daar stonden Kjeld Nuis, Esmee Visser en Antoinette de Jong nog. Liam vindt dat wel interessant, maar hij hoeft er niet mee op de foto hoor 😉Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *