Pret met mijn kwartet

Een Lego-tafel als verjaardagscadeau

Gisteren was het feest bij ons thuis. Het was alweer zeven jaar geleden dat David en ik papa en mama werden: Liam was jarig en werd dus 7 jaar.
Toen ik hem een tijdje geleden vroeg wat hij graag voor zijn verjaardag wilde hebben van ons, kwam hij na kort nadenken met het antwoord: een Lego-tafel.
En gelijk zag ik daar een projectje voor mezelf ontstaan. Ik vroeg Liam of ik de Lego-tafel ook zelf mocht maken en dat vond hij wel leuk.
Op internet ben ik op zoek gegaan naar ideetjes. Maar daar kwamen eigenlijk alleen kleine tafeltjes te voorschijn. Liam heeft de mazzel dat hij zo ongeveer de grootste slaapkamer van het huis heeft, dus er zo ook best wel gewoon een tafel kunnen staan.
Dus ging ik op zoek naar een tafel waar ik een Lego-tafel van zou kunnen maken. Eerst op marktplaats, naar een goede tweedehands. Dat was leuk bedacht, maar kon niet echt iets vinden. Dus toen op Ikea.nl gekeken en daar vond ik naar mijn idee wel een potentiële tafel.
Dus ben ik op een zaterdagochtend met Tobin naar de Ikea gegaan. Liam was toch niet thuis, perfect moment. Bij de Ikea zag ik dat er ook krukjes bij stonden. Het werd steeds leuker!
Nu nog van die kleine speelbakjes zoeken, die zouden perfect zijn als bakken in de Lego-tafel.


Nog in de verpakking hebben de spullen een tijdje in de gang gestaan, maar Liam heeft zich nooit hardop afgevraagd wat daar allemaal stond. Tobin, die zo lekker zijn geheimen kan bewaren, heeft wel eens gezegd: kijk Liam, voor je Lego-tafel. Maar dat heeft Liam niet echt geregistreerd. Ik ben nog samen met Liam naar de Gamma geweest om kleurstalen te halen. Maar nog had hij niet door dat ik bezig was met een cadeau voor hem.
Nu moest ik nog op zoek naar gereedschap en de juiste manier vinden om twee gaten in de tafel te zagen. Gelukkig is daar Praxis met klusfilmpjes. En nog met een beetje tips van mijn vader en zijn decoupeerzaag ben ik aan de slag gegaan!

Eerst heb ik de krukjes in elkaar gezet en geverfd. Dan had ik al een beetje een idee hoe het eruit zou kunnen gaan zien.

Daarna heb ik de tafel in elkaar gezet en begon ik met het grootste risicopunt: de gaten in de tafel. Daar kon het meest misgaan en dus was ik er ook wel zenuwachtig voor! Er moesten twee gaten gezaagd worden die even groot moesten worden en die ook redelijk evenwijdig aan elkaar staan.
Ik heb met potlood de omtrek van de onderkant van de bakken getekend. Vervolgens moest ik dan maar beginnen met het echte werk. Ik heb geprobeerd een gat in de tafel te boren, zodat de zaag daar in zou passen. Nadat er eindelijk een gat in zat, bleek dat het gaatje niet groot genoeg was voor de zaag. En dus moest ik er nog een tweede gaatje bij boren. Het koste wat tijd en rook. Waardoor ik weer de angst had dat de tafel in de fik zou vliegen. Uiteindelijk, na steeds wat bijzagen, paste de eerste bak er tot de helft in. De bakken hebben ook nog een extra stukje aan de onderkant, waardoor de bak niet tot de rand in de tafel past. Die heb ik weer omgetrokken met potlood en uitgezaagd. Uiteindelijk paste de eerste bak! Yes!


De tweede bak ging véél sneller, doordat David met de geniale tip kwam om de boor op half klop/half gewoon boor te zetten. Nu ging de boor binnen een paar secondes door de tafel en had ik binnen een paar minuten de tweede bak ook in de tafel zitten.


Eigenlijk had ik vier bakken in de tafel willen hebben, maar dat paste net niet.
Vervolgens heb ik de tafel ook geschuurd, afgenomen en geverfd. Met tapijttape heb ik de zes blauwe Lego-platen vastgeplakt. De bakken weer in de gaten en klaar was mijn project!


Gelukkig is Liam erg blij met de Lego-tafel. Hij had hem niet zó groot verwacht, maar hij vindt het erg leuk. Hij heeft ook Lego gekregen voor zijn verjaardag, genoeg Lego. Oh en ook nog Lego en nog meer Lego. En Lego… vooral Lego. Het is maar goed dat Liam Lego leuk vindt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *