Pret met mijn kwartet

De afwas

Nee! Nee! Nee! Oké, het is nog iets minder erg dan wanneer de wasmachine het zou begeven. Maar dat de vaatwasser er geen zin meer in heeft, komt ook niet echt uit. Gelukkig hebben we Tobin. Tobin houdt van afwassen. Ha Ha. Daar waar David van alles heeft geprobeerd om de vaatwasser te laten werken, kan Tobin niet wachten om ‘s avonds af te wassen. 
Toevallig hadden David en ik het er laatst nog over met de kinderen. Vroeger moesten wij afwassen thuis. Liam vond het toen wel een beetje zielig voor ons ‘maar dat is toch zonde van je speeltijd?’ 
Precies Liam! Toch fijn, een kind die zijn ouders begrijpt. Ik vond het ook echt één van de minst leuken taken vroeger. Maar niet zo gek ook, als je met z’n zevenen thuis was. Hoe blij was ik ook toen we eindelijk een vaatwasser hadden! Tobin lijkt nu net zo blij, omdat we even geen vaatwasser hebben. 
Toen David en ik woensdag naar de negenmaandenbeurs gingen met Maelynn, kwam mijn moeder op de andere drie oppassen. Mijn moeder was nog niet binnen of Tobin vertelde haar enthousiast dat jij mocht afwassen!!We hadden nog geen tijd gehad om de vaatwasser leeg te halen en alles met de hand af te wassen (het was nog net niet de keuken uit een studentenhuis.) Tobin zou ‘s avonds dus genoeg te doen hebben. 

Mijn moeder had alle afwas ‘s middags weggewerkt, anders zou Tobin toch wel veel af te wassen hebben ‘s avonds. Toen we klaar waren met eten, kon Tobin echt niet meer wachten. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. Want als Tobin iets heel leuk vindt, dan is dat weer een reden voor Liam om dat uiteraard ook te willen. 
En dus werd er (dit had ik vroeger nou nooit) ruzie gemaakt om de afwas!! Hè?! Ruzie over wie er mag afwassen? Oké, dat hadden wij vroeger ook. Maar dat was meer omdat afdrogen nóg erger was dan afwassen. De vaat weer opruimen was helemaal het ergste van alles. 
Maar ruzie maken, omdat je wíl afwassen. Ik zal het nooit snappen. 
Goed, na wat ruzie en een lesje in afdrogen, hadden Liam en Tobin allebei wat dingen afgewassen en afgedroogd. 
Toen ik weer op bank in slaap was gevallen, heeft David een nieuwe vaatwasser gekocht. Helaas bleek de volgende ochtend dat de vaatwasser pas maandag geleverd wordt. Zo.niet.grappig! Vind ik dan. Tobin uiteraard wel! 

‘s Middags waste ik alles af wat er alweer vies was geworden. Liam kwam vragen of hij mij kon helpen. Hij mocht wel afdrogen. Dat vond hij toch iets minder dan afdrogen. Kind van zijn moeder! Maar hij deed het toch. Behalve de messen dan, die mocht ik doen. 
Tobin wilde mij uiteraard ook helpen. Moest hij wel even een theedoek van boven halen. ‘Wat is dat en waar ligt dat?’  Zo vaak hebben ze dus een theedoek in hun handen gehad! 
Aangezien ik geen zin had om mijn handen weer af te drogen en er één te halen, zei ik dat hij wel mocht opruimen. 
‘Ja, dat is een goed idee van je mama!’ En met net zoveel enthousiasme als wanneer hij zou mogen afwassen, ruimde hij de vaat op die Liam op tafel zette. Geen kind van zijn moeder dus ;-). 

Ik vraag mij af hoelang Liam en Tobin dit enthousiasme nog vol kunnen houden en hoe blij we straks zijn als we weer een werkende vaatwasser hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *