Pret met mijn kwartet

Wat eten we vandaag?

Voor de kerstvakantie begon had ik spontaan bedacht dat de kinderen op één dag in de vakantie de hele dag mochten bepalen wat ze zouden eten. 3 januari leek mij de beste dag hiervoor. Niet dat het heel veel uitmaakte, want er zijn weinig dagen geweest waarop we de hele dag gezond en in het juiste ritme gegeten hebben. Toen 3 januari naderde, was Tobin het nog niet vergeten en hij wist dat vandaag de dag was waarop ze alles mochten bepalen wat ze wilden eten.
Gisteren hebben we dus alvast het ontbijt gehaald, de rest zouden we vandaag halen bij de Albert Heijn. Eigenlijk wilde Tobin voor alle gangen ijs hebben, vanille-ijs. Dus we hebben een bak ijs gehaald. Liam wilde heel graag pizzaatjes en toen Nora dat hoorde, wilde zij ook pizza.
Ik werd al misselijk bij het idee en voelde me een hele onverantwoorde moeder, maar deze morgen lagen de pizza’s in de oven en schepte ik ijs in een bakje. Jeetje wat een blije gezichten krijg je daar voor terug. Het was natuurlijk ook wel heel spannend!
‘Wat willen jullie drinken?’ ‘Champagne!!’ Nora maakte een iets bewustere keuze en koos voor Fristi. Gelukkig hadden we die champagne nog over van nieuwjaarsdag en hij scheen ook nog wel goed te drinken zijn geweest. Maar dit zou niet genoeg zijn voor de rest van de dag. Dus hebben we bij de Albert Heijn ook nog champagne mee moeten nemen.

Wat willen jullie voor fruit? ‘FRUIT?’ Ja dacht het niet he. Tobin wilde weer ijs als ‘fruit’. Liam ook. ‘Nora, wat wil jij voor fruit?’ ‘Banaan!’ Jeetje wat een bewust meisje hebben we toch. Het verbaasde me wel, dat zij niet in alles meeging met haar broers, iets wat ze anders wel doet.

Op naar de Albert Heijn voor de lunch en nog een tussendoortje. Vanavond stond er patat van de snackbar op het menu.
Als lunch werd er gekozen voor blauwe pannenkoeken en aangezien Tobin geen pannenkoeken lust, koos hij voor tosti. Best een meevallertje toch, vergeleken bij het ontbijt en fruit-moment?
Langs de toetjes werd er besloten dat er ook nog een lekker toetje mee moest. Iets wat we nooit doen als we patat halen, want dan nemen we er een milkshake bij.
Chips ging mee als tussendoortje. Liam koos nog voor een paprika als ‘een beetje gezond’ voor tijdens het avondeten.

Na de lunch zijn we even het centrum in geweest. Een beetje beweging kan op zo’n dag geen kwaad. Al begon Tobin aan het eind van de wandeling wel te mopperen.
Eenmaal thuis was het tijd voor chips en na een paar uur kwam de patat.
Er zijn best wat glaasjes champagne opgedronken, maar tijdens de patat legde Tobin uit dat hij champagne niet snel kon drinken door de prik. En hij had nu toch best wel dorst en dus wilde hij water drinken.

Halverwege de middag had Tobin gevraagd of ze morgen weer alles zelf mochten bepalen, maar daar heb ik hem vanavond niet meer over gehoord. Ik denk dat het wel mooi is geweest zo.

Volgens mij vielen de keuzes die er gemaakt zijn wel mee. Als ik mocht kiezen en ik zou niet weten dat al die dingen een negatieve werking op je gewicht zouden hebben, had ik hele andere keuzes gemaakt 😉

Tobin wilde nog wel op de weegschaal staan na het douchen, maar dat was meer om te weten of hij sterker was geworden van het wandelen. Want ‘hoe zwaarder, hoe sterker’. Ik wou dat het mijn logica was!

Oh en even voor de duidelijkheid (voordat straks de kinderbescherming op de stoep staat): de champagne waar ik over schrijf, is natuurlijk ‘gewoon’ kinderchampagne. Tijdens oud & nieuw hadden we die van Jip & Janneke. Vandaag hebben we die van Paw Patrol gescoord. Die van My Little Pony stond ernaast, in heel giftig roze. Toen ik vroeg of Nora ook Paw Patrol wilde, was ‘nee’ uiteraard haar antwoord. De roze ‘my pony’-fles moest ook mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *